fbpx

Den tyske filosof Schopenhauer stillede spørgsmålet, ”Hvordan kan vi afgøre om et menneske er lykkelig eller ulykkelig?” Han definerede sand lykke som den komplette tilfredsstillelse af alle ønsker.

           ____________________________________________________________________________

Spiritualitet som Videnskab

Lykke

           ____________________________________________________________________________

 

Man kunne sige at en persons lykke kan defineres matematisk som:

 

 

Så hvis du har ti ønsker og fem er opfyldt, så har du halvtreds procent lykke. Hvis ti er opfyldt, så har du hundrede procent lykke. Nu flere ønsker du har, desto sværere vil det være at opfylde dem alle, og således vil du være mindre lykkelig. Lykken står i omvendt forhold til antal ønsker.

Hvad sker der når du slet ingen ønsker har? Nævneren bliver nul. Alt hvad du dividerer med nul er uendeligt. Hvis du har nul ønsker, vil din lykke blive uden grænser. I denne ønskeløse tilstand forventer vi ingenting. Når vi ikke forventer noget, så laver vi ikke forviklinger (numre) med os selv og andre. Vi manipulerer ikke andre, for vi forventer ikke noget fra nogen.

 

           ______________________________________________________________________________________________

Hvis du vil opnå uendelig lykke, uendelig lyksalighed, 
så må du minimere dine ønsker, fra endelig til nul!
Skab mere og mere til mindre og mindre og fred med dig selv.

          _______________________________________________________________________________________________

 

Hvordan ødelægger vi vores indre tilstand og vores medmenneskelighed? Det er nævnt i Bhagavad Gita, i kapitel to, at når ønsker ikke opfyldes, så er der skuffelse. Skuffelse leder til vrede, vrede får os til at miste vores balance, og når vi først har mistet vores balance, vores mentale ligevægt, bliver vi ødelagt og mister vores medmenneskelighed.

Ram Chandra fra Shahjahanpur talte om, ” Mere og mere af mindre og mindre.” Hvad taler han om? Han taler om ønsker: mere og mere af mindre og mindre ønsker. Når du ser på det på en matematisk måde, så ser du så meget visdom i dette enkle udsagn. Hvis du vil opnå uendelig lykke, uendelig lyksalighed, så må du minimere dine ønsker, fra mere og mere til mindre og mindre og endelig til nul! Skab fred med dig selv. ”Herre, hvad du end har skænket mig og fortsætter med at skænker mig i fremtiden, er jeg lykkelig.” Betyder det at du ikke bør få en iPhone? Tænk over det selv.

X